Press Release ECE 2023

News

Περισσότερους από 500 εντομολόγους από όλο τον κόσμο αναμένεται να υποδεχτεί το Ηράκλειο Κρήτης για το 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΕντομολογίαςXII European Congress of Entomology (ECE2023) το οποίο θα διεξαχθεί στις 16-20 Οκτωβρίου 2023 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Το Συνέδριο, που διοργανώνει η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, φιλοδοξεί να διαπραγματευτεί τις προκλήσεις και τις προοπτικές της νέας εποχής στον χώρο της εντομολογίας και να προσφέρει ευκαιρίες για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και ερευνητικών ευρημάτων σε πληθώρα θεμάτων.

Η αυξανόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής, οι βλαβερές μεταδιδόμενες ασθένειες, η απώλεια βιοποικιλότητας και η ανάγκη τροφοδοσίας ενός διευρυμένου παγκόσμιου πληθυσμού αποτελούν μερικές από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος της εντομολογίας.

Ως τόπος συνάντησης για δικτύωση και δημιουργία δυνητικών συνεργειών και πρωτοποριακών καινοτομιών στο χώρο της εντομολογίας, το Συνέδριο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ερευνητών και ακαδημαϊκών που σχετίζονται με την εντομολογία, καθώς και υπευθύνων χάραξης πολιτικής, γεωπόνων πεδίου, εμπειρογνωμόνων φυτοπροστασίας, ιατρών, μηχανικών, κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπόσια, προφορικές και αναρτημένες παρουσιάσεις, καθώς και δορυφορικά σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή και το πρόγραμμα του συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα https://ece2023.com/