Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

News

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στο χώρο όπου πραγματοποιείται η Έκθεση, στον Ανθόκηπο της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής. Η Έκθεση πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 23 Αυγούστου 2013 και διοργανώνεται από το Δήμο Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια».

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλος. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, οι βουλευτές κ. Υψηλάντης, κ. Γάκης και κα Ιατρίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρόδου κ. Πάππου. Το παρόν έδωσαν επίσης ο επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας και Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βλαχάκης, ο Στρατιωτικός Διοικητής της περιοχής, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Χατζηιωάννου, κα Φτακλάκη και κα Μουτάφη. Παρευρέθησαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Τσίπρας, και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζημάρκος.

Κοινό σημείο αναφοράς υπήρξε η διαχρονικότητα της διοργάνωσης, η προβολή του Έλληνα παραγωγού και χειροτέχνη καθώς επίσης η ανάγκη ανάπτυξης και προβολής του θεσμού σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς, αναφέρθηκε στην σημασία της Έκθεσης για το νησί και τη χαρακτήρισε θεσμό που υπηρετεί τη μικρή παραγωγή και δείχνει το δρόμο για μια αειφορική και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη. Παράλληλα αναφέρθηκε στην μετεξέλιξή της από Πανελλήνια σε Διεθνή.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε τη σημασία συμμετοχής όλων των Δωδεκανήσιων παραγωγών, του πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας τη διοργάνωση ως μοναδικό εργαλείο προβολής τους παγκοσμίως μέσω της επισκεψιμότητας των ξένων τουριστών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Έκθεση της Κρεμαστής αποτελεί ίσως το μοναδικό γεγονός πανελληνίως που αριθμεί τόσα χρόνια.

Ο «οικοδεσπότης» της Έκθεσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμστής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Νίκος Κεφαλάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό και στον χαρακτήρα της Έκθεσης, στον οποίο προστέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και ο αγροτικός τομέας. Ο κ. Κεφαλάκης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική συμβολή τους.