Η Αθήνα υποδέχεται από σήμερα κορυφαίους νευροχειρουργούς από το διεθνή χώρο

News

Από σήμερα ξεκινάνε οι σημαντικές διοργανώσεις Νευροχειρουργικής στην Αθήνα που θα προσελκύσουν κορυφαίους νευροχειρουργούς από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Ανοίγουν σήμερα οι εργασίες του 27ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής με διεθνή συμμετοχή, το οποίο αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα παρευρεθούν σε αυτό διεθνώς αναγνωρισμένοι νευροχειρουργοί. Το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, που θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2013, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ), Δρ Ιωάννης Πατσαλάς «Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι ξένοι συνάδελφοι τιμούν τη διοργάνωση με την επιστημονική τους παρουσία και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους. Οι νέοι και υπό ειδίκευση συνάδελφοι έχουν και πάλι την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά φροντιστήρια με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων».

Παράλληλα με το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2013 σε παράλληλη αίθουσα του Athenaeum InterContinental και η 7ηΕπιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

«Η κορυφαία αυτή επιστημονική εκδήλωση, η οποία εξελίσσεται σε σημαντικό βήμα επιστημονικής γνώσης και συνεργασίας των νοσηλευτών που εξειδικεύονται στον τομέα της νευροχειρουργικής, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αναλογιζόμενοι τις δυσμενείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα», επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνάντησης, κα. Αφροδίτη Φαϊτατζίδου.

Η διοργάνωση του 27ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής θα συνδυαστεί στο χρονικό διάστημα 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου και με την 5η Διεθνή Συνάντηση Υδροκεφαλίας, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία με το Νευροχειρουργικό Τμήμα του Medical College of Virginia (VA Commonwealth University, USA) και τη Διεθνή Εταιρεία για την Υδροκεφαλία (ISHCSF – InternationalSociety for Hydrocephalus and Cerebrospinal Fluid Disorders).

«Η 5η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Υδροκεφαλία με απώτερο στόχο την καλύτερη παροχή φροντίδας και έχοντας ως τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον ασθενή» αναφέρει η Πρόεδρος της 5ης Διεθνούς Συνάντησης Υδροκεφαλίας, Δρ Gunes A. Aygok.

Τόσο το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο, όσο και η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας αποτελούν κορυφαίες διοργανώσεις που προάγουν την επιστήμη της νευροχειρουργικής και αναμένεται να συντελέσουν στην αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών προς το νευροχειρουργικό ασθενή.

Τα Συνέδρια υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί του: CODMAN DePuy Synthes και Medtronic. Τη συνεδριακή οργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Περισσότερες πληροφορίες: www.neurosurgerycongress.gr.