Διεθνές Forum της ΕΕΔΕΓΕ με θέμα: Women Lead the Success in the Economy

News

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ)  που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα στο συνεδριακό χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξαν η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ρόδη Κράτσα, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια, ο Πρόεδρος των Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Λακασάς, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μαγδαληνή Καρακόλη και η Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, κ. Σοφία Κουνελάκη-Εφραίμογλου.

Το Φόρουμ περιλάμβανε διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, networking και διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, το branding, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, την επιχειρηματική ηθική, καλές πρακτικές στο γυναικείο «επιχειρείν», κ.α.

«Η Ελληνίδα της κρίσης, αγωνίζεται σκληρά. Κάνει πολλές και διαφορετικές δουλειές για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Αυτή τη γυναίκα θέλουμε να βοηθήσουμε να ξανασταθεί στα πόδια της, να στηρίξει την οικογένειά της και να ξαναγίνει παραγωγική, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει με τη σειρά της και την οικονομία της χώρα της», δήλωσε η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου.

Ενώ  αναφερόμενη στο έργο και στις δράσεις της ΕΕΔΕΓΕ είπε χαρακτηριστικά «Από τη σύσταση του Δικτύου το 2004, ιδρύσαμε κέντρα πληροφόρησης γυναικείας επιχειρηματικότητας σε Επιμελητήρια της περιφέρειας, βοηθήσαμε στην ίδρυση συνεταιρισμών, οργανώνουμε περιφερειακές εκδηλώσεις στα Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα και προσπαθούμε να μεταφέρουμε γνώσεις και καλές πρακτικές στις επιχειρηματίες των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικοί, ευρωβουλευτές, διακεκριμένες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα.

Πληροφορίες για την ΕΕΔΕΓΕ

Η ΕΕΔΕΓΕ εκπροσωπεί τις 250.000 γυναίκες επιχειρηματίες, που είναι εγγεγραμμένες στα Επιμελητήρια όλης της Ελλάδας και έχει συσταθεί το 2004 από την Κεντρική Ένωση των Ελληνικών Επιμελητηρίων για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.