Σε νέο διευρυμένο και διεθνή χαρακτήρα στοχεύει η 48η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

News

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της χθες, 6 Ιουνίου 2013, η Συντονιστική Συνάντηση πολιτιστικών και επαγγελματικών Φορέων που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής ενόψει της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, περισσότεροι από 40 τοπικοί φορείς αποδέχτηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών της Έκθεσης, θέτοντας από κοινού στόχους για την καλύτερη διεξαγωγή της, αλλά και για τη διευρυμένη προβολή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σκοπός των διοργανωτών, όπως επισημάνθηκε κατά τη Συνάντηση, είναι η διεθνοποίηση της Έκθεσης και η μετεξέλιξη της σε σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσογείου σε κλάδους όπως είναι η Χειροτεχνία και η Αγροτική Οικονομία. Στόχος είναι η τόνωση της εγχώριας οικονομίας και η αξιοποίηση των προοπτικών που συνεπάγονται από αυτήν.

«Η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής παραμένει το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού ως άλλος ένας προορισμός για τον επισκέπτη, να γνωρίσει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, αλλά και την παράδοσή μας διά των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Κρεμαστή» επισήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής και Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης, κ Νικόλαος Κεφαλάκης. «Εκείνο που έχουμε ανάγκη», συνέχισε, «είναι ο αλλοδαπός, αλλά και ο ημεδαπός επισκέπτης να ταυτοποιήσει τον τόπο μας με προϊόντα που θα καταγράψει στη μνήμη του, αλλά και θα καταναλώσει».

Ο κ. Ιωάννης Μάτσης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια» τόνισε τη σημασία της έκθεσης λέγοντας ότι «απώτερος σκοπός της Έκθεσης είναι να αναδείξει κατά τον πιο άρτιο τρόπο την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής ως εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό μας στο πανελλήνιο και όχι μόνο, και για να βοηθήσουμε στη συνέχιση λειτουργίας της».

Από τη μεριά της, η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείαςARTION Conferences & Events, που έχει αναλάβει τη διοργάνωσή της, εστίασε στη συνεργασία των φορέων λέγοντας «Η “ισχύς εν τη ενώσει” είναι αυτό που επιδιώκουμε να πετύχουμε φέτος, για να αναλάβουμε δράση και να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία, τον έλληνα παραγωγό και την οικονομία του νησιού».

Η Συντονιστική Συνάντηση Φορέων πραγματοποιήθηκε ενόψει της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής που θα διεξαχθεί στις 9-23 Αυγούστου 2013 από τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια» σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: handicrafts-expo.gr ή να επικοινωνούν με την ARTION Conferences &Events: τηλ. 2310250926, e-mail: handicrafts-expo@artion.com.gr.