Σημαντικές διοργανώσεις προσελκύουν διακεκριμένους νευροχειρουργούς από το διεθνή χώρο στην Αθήνα

News

Το ενδιαφέρον διακεκριμένων εξειδικευμένων νευροχειρουργών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία συγκεντρώνουν τα συνέδρια Νευροχειρουργικής που πραγματοποιούνται τέλη Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα: το 27οΠανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής με διεθνή συμμετοχή και η 5η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας θα πραγματοποιηθούν στις 27-29 Ιουνίου 2013 και στις 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2013, αντίστοιχα.

Τόσο το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο, όσο και η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας αποτελούν κορυφαίες διοργανώσεις που προάγουν την επιστήμη της νευροχειρουργικής και αναμένεται να συντελέσουν στην αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών προς το νευροχειρουργικό ασθενή.

Το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και φέρνει σε επαφή τις εμπειρίες των κορυφαίων Ελλήνων νευροχειρουργών, ενώ η 5η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας που συνδιοργανώνει η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία με το Νευροχειρουργικό Τμήμα του Medical College of Virginia (VA Commonwealth University, USA) και τη Διεθνή Εταιρεία για την Υδροκεφαλία (ISHCSF – International Society for Hydrocephalus andCerebrospinal Fluid Disorders), επικεντρώνεται στην Υδροκεφαλία τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ), Δρ Ιωάννης Πατσαλάς «Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι ξένοι συνάδελφοι τιμούν και τις δύο διοργανώσεις με την επιστημονική τους παρουσία και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους. Οι νέοι και υπό ειδίκευση συνάδελφοι έχουν και πάλι την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά φροντιστήρια με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων».

«Η 5η Διεθνής Συνάντηση Υδροκεφαλίας αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Υδροκεφαλία με απώτερο στόχο την καλύτερη παροχή φροντίδας και έχοντας ως τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον ασθενή» αναφέρει η Πρόεδρος της 5ης Διεθνούς Συνάντησης Υδροκεφαλίας, Δρ Gunes A. Aygok.

Παράλληλα με το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, οι νοσηλευτές της Νευροχειρουργικής θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία στην 7η Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής, που θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη αίθουσα του Athenaeum InterContinental στις 28 Ιουνίου 2013. Η Συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

«Η κορυφαία αυτή επιστημονική εκδήλωση, η οποία εξελίσσεται σε σημαντικό βήμα επιστημονικής γνώσης και συνεργασίας των νοσηλευτών που εξειδικεύονται στον τομέα της νευροχειρουργικής, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αναλογιζόμενοι τις δυσμενείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα», επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνάντησης, κα. Αφροδίτη Φαϊτατζίδου.

Το Συνέδριο υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί του: CODMAN DePuy Synthes και Medtronic. Τη συνεδριακή οργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Περισσότερες πληροφορίες: www.neurosurgerycongress.gr.