ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.10.2016

News

11.10.2016

«microSTARS»: Οφέλη για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις
σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας δύο Κέντρων Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στις δύο πόλεις, το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)  πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Central Hall του ξενοδοχείου Habitat (Σπάρτης 9 & Αγίου Γεωργίου, Κιλκίς).

Στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή στο κοινό θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου microSTARS που υλοποιείται από το ΚΕΠΑ (επικεφαλής εταίρος του έργου) με τη συνεργασία του φορέα Microcredit Foundation Horizonti από την ΠΓΔΜ (εταίρος). Παράλληλα, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς φορείς που είναι σε θέση να προάγουν το θεσμό των μικροπιστώσεων και τη χρηματοδότηση των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι, το έργο «Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της διασυνοριακής περιοχής» με ακρωνύμιο «microSTARS» υλοποιείται στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς για την Ελλάδα και την Περιφέρεια της Πελαγονίας (Μπίτολα και Πρίλεπ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και αποσκοπεί στην ίδρυση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων – start ups, καθώς και στη στήριξη των πολύ μικρών (έως 10 άτομα) και μικρών (έως 50 άτομα) επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εν λόγω περιοχές στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγικότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους .

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Έργου στη διεύθυνση www.microstarsproject.eu ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο τηλ. 2310-252330/e-mail: contact@microstarsproject.eu.