ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙF2021 

News

16 Νοεμβρίου 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

#ΤΙF2021 

Με κορυφαίες κεντρικές ομιλίες ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο για τη Θαλασσαιμία και τις Αιμοσφαιρινοπάθειες 

  

Βελτίωση στην ποιότητα ζωής και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τους ασθενείς που πάσχουν από αιμοσφαιρινοπάθειες φιλοδοξούν να προσφέρουν μέσα από τις εργασίες τους το 15ο Διεθνές Συνέδριο Θαλασσαιμίας &  Αιμοσφαιρινοπαθειών και το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) για Ασθενείς και Γονείς, που ξεκινά διαδικτυακά την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021. 

Κεντρικές ομιλήτριες κατά την τελετήέναρξης του Συνεδρίου  θα είναι η Δρ Σουζάνα Τζακάμπ, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Το πρωτοποριακό και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα είναι κοινό για ασθενείς και επαγγελματίες υγείας, καλύπτοντας ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων. Στο επίκεντρο θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών, οι πρόσφατες αδειοδοτήσεις για επαναστατικά καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες για τη θαλασσαιμία και τη δρεπανοκυτταρική αναιμία, αλλά και οι νεότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη πολυθεματική κλινική διαχείριση των νόσων αυτών. 

Το Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει πληθώρα διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών και ερευνητών του χώρου των αιμοσφαιρινοπαθειών, επαγγελματίες υγείας, εκπροσώπους της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας και ασθενείς με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική αναιμία από περισσότερες από 62 χώρες παγκοσμίως, και να αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ συζήτησης και αλληλεπίδρασης. 

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην επιμόρφωση και ενδυνάμωση των ασθενών και των οικογενειών τους, η ενεργητική συμμετοχή και συμβολή των οποίων στη διαχείριση της νόσου τους έχει εξέχουσα σημασία σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. 

Η εγγραφή στο Συνέδριο για ασθενείς και ειδικούς υγείας είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές  και τη συμμετοχή στο Συνέδριο #TIF2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.tifeducation.org και στο emailcontact@tifeducation.org.