ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΑΚ 1

News

Αθήνα | 26.5.2015

ΠΕΤΑΚ: Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τα ατυχήματα σε ανελκυστήρες

Κινδύνους για όσους τους χρησιμοποιούν επιφυλάσσει η πλημμελής συντήρηση και χρήση των πεπαλαιωμένων ανελκυστήρων, με αποτέλεσμα η ανάγκη για την υιοθέτηση και ρύθμιση σχετικών προτύπων ασφαλείας να κρίνεται απαραίτητη.

Τις ελλείψεις στη νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό των ανελκυστήρων θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων να αποτυπώσει η Ημερίδα για την Ασφάλεια των Ανελκυστήρων, που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα.

Τα ατυχήματα από κακή συντήρηση πεπαλαιωμένων ανελκυστήρων αυξάνονται ραγδαία και η Ημερίδα θα εστιάσει στις στρατηγικές που χρειάζεται να εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο για τη διευκόλυνση του εκσυγχρονισμού του αποθέματος ανελκυστήρων στην Ελλάδα και της εναρμόνισης τους με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, καθώς και των καταναλωτών για τη σημασία ενίσχυσης της ασφάλειας των ανελκυστήρων στη χώρα μας.

Με βασικούς ομιλητές τον πρώην Υπουργό Μεταφορών της Γαλλικής κυβέρνησης κ. Gilles de Robien και τον κ. Philippe Lamalle, απερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανελκυστήρων, η Ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και των κέντρων λήψης αποφάσεων σχετικά με την υιοθέτηση προτύπων ασφάλειας στους ανελκυστήρες.

Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας θα επικεντρωθεί στο παράδειγμα της Γαλλίας ως καλή πρακτική, με σκοπό η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο της συστηματικής μελέτης και καταγραφής των ατυχημάτων για να θεσπίσει και σχετική νομοθεσία. Ο κ. Philippe Lamalle από τη μεριά του θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σημαντικής έρευνας σχετικά με τα ατυχήματα που πραγματοποιούνται κατά τη χρήση ανελκυστήρων στην Ευρώπη.

Στους ομιλητές και στο πάνελ της ημερίδας περιλαμβάνονται, επίσης, εμπειρογνώμονες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, καθώς και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργάνων και φορέων.

Την ημερίδα αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι αρχών και φορέων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, στελέχη επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας αλλά και πολυεθνικών, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στο 2310 257812 και projects@artion.com.gr.