Πολιτιστικοί και επαγγελματικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

News

Η 48η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής και η σημασία της για την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου στον τουριστικό και οικονομικό τομέα, οι νέες κατευθύνσεις που λαμβάνει, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται μέσα από αυτήν για την στήριξη του Έλληνα παραγωγού και την προώθηση της οικονομίας του πρωτογενή τομέα, θα βρεθούν στο επίκεντρο Συντονιστικής Συνάντησης Φορέων και της Παρουσίασης που θα γίνει προς τα ΜΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6 Ιουνίου και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής.

Η Συντονιστική Συνάντηση Φορέων και Παρουσίαση στα ΜΜΕ πραγματοποιείται ενόψει της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής που θα διεξαχθεί στις 9-23 Αυγούστου 2013 από τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια» σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής. Στόχος της Έκθεσης είναι η γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών προϊόντων της Ελληνικής Χειροτεχνίας, της Λαϊκής Τέχνης και της Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και η ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στην αύξηση πωλήσεων των προϊόντων και την επακόλουθη ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κλάδων αυτών.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την σύζευξη δυνάμεων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, αλλά και των επιχειρήσεων που απασχολούνται στους κλάδους αυτούς, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και γι αυτό το σκοπό πολιτιστικοί και επαγγελματικοί φορείς συσπειρώνονται και θέτουν από κοινού την ανάγκη συνεργασίας για την άριστη διεξαγωγή της επικείμενης διοργάνωσης και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων στον τουρισμό και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής κλείνει φέτος 48 χρόνια συνεχούς πορείας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον Έλληνα ή ξένο επισκέπτη να συνδυάσει την παραμονή του στο νησί με την εμπειρία της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού σε ζωτικούς κλάδους όπως είναι η Χειροτεχνία και η Αγροτική Οικονομία, συνδέοντας τις μαγευτικές εικόνες της Ρόδου και της Ελλάδας με τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενή τομέα.

Στο πάνελ ομιλητών συμμετέχουν οι κκ Νικόλαος Κεφαλάκης, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής και Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης και Ιωάννης Μάτσης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια». Συντονίζει η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ARTION Conferences &Events.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωσή της ARTION Conferences & Events: τηλ. 2310250926, e-mail: handicrafts-expo@artion.com.gr.