Με προσκεκλημένους διεθνείς ομιλητές από 5 χώρες και με παράλληλο συμπόσιο σε συνεργασία με τον οργανισμό AO Spine, ξεκινά τις εργασίες του το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης

News

Την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, στις 09:00 ξεκινά το πρόγραμμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σπονδυλικής Στήλης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial, στη Λάρισα. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους διεθνείς προσκεκλημένοι ομιλητές από 5 χώρες οι οποίοι θα μοιραστούν τις νεότερες εξελίξεις στον χώρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δια βίου μάθηση των συνέδρων. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και σε συνεργασία με τον οργανισμό AO Spine, θα διεξαχθεί διεθνές συμπόσιο εστιασμένο στη «Γηράσκουσα Σπονδυλική Στήλη», θέμα επίκαιρο, δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού.

«Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη μίας ποικιλίας θεμάτων που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης. Τα θέματα αυτά απευθύνονται τόσο στον έμπειρο ειδικό, όσο και στο νέο ειδικευόμενο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα επίκαιρα ερωτήματα που απασχολούν το χειρουργό της σπονδυλικής στήλης, καθώς και σε στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις που έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της θεματολογίας των προηγούμενων συνεδρίων. Επιπλέον, σημαντικό μέρος του συνεδρίου είναι αφιερωμένο στο πεδίο των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης και τις αρχές που διέπουν τη σωστή αντιμετώπιση τους» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, κύριος Κωνσταντίνος Πατεράκης.

Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του το μεσημέρι της Κυριακής, 26 Οκτωβρίου 2014. Το αναλυτικό πρόγραμμα και πρόσθετες πληροφορίες, βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.spine-congress.gr, ενώ για κάθε περαιτέρω επικοινωνία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ARTION Conferences & Events, στα 2310257812, 2310272275 και spine-congress@artion.com.gr.