Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το IUFRO Joint Meeting 7.03.05 & 7.03.10

News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 18.9.2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το IUFRO Joint Meeting 7.03.05 & 7.03.10

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 η Κοινή Συνεδρίαση των ομάδων εργασιών 7.03.05 & 7.03.10 της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών (IUFRO), με τίτλο «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική» που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 80 επιστήμονες ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων από 25 χώρες, ενώ το επιστημονικό πρόγραμμα περιλάμβανε 80 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και διαλέξεις προσκεκλημένων διακεκριμένων ομιλητών: της Carole Kerdelhué, Διευθύντριας Έρευνας στο ΙNRA Κέντρο Βιολογικής Διαχείρισης Πληθυσμού (CBGP) της Γαλλίας καθώς και του Kenneth F. Raffa καθηγητή Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Κοινή διαπίστωση όλων των σχετικών ανακοινώσεων είναι ότι η παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή επιδρά καθοριστικά στους πληθυσμούς και τη διασπορά των δασικών εντόμων και παθογόνων, κάτι που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονο.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΓΟ Δήμητρα), πραγματοποιήθηκε υπό την ομπρέλα της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών – IUFRO και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

Το Meeting στήριξαν ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», οι χορηγοί του, Basf, Novagrica, αΝάδρασις, Ion Plus, Agroecosystem, Antisel καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας του. Επίσημος Διοργανωτής Συνεδρίου ήταν η ARTION Conferences & Events.