Επαγγελματίες συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

News

Οι προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού και του γενικότερου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ενδυναμωθούν σημαντικά μέσα από τις εργασίες του ICCA Joint 4-Chapter Summit 2013. Στο Summit συναντώνται από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου σε συνεδριακούς χώρους και ξενοδοχεία της πόλης τέσσερα Γεωγραφικά Τμήματα της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων ICCA: της Μεσογείου, του Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Στόχος του ICCA Joint 4-Chapter Summit 2013  είναι η προώθηση της εκπαίδευσης μεταξύ των μελών της ICCA, η δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και η ανταλλαγή πληροφοριών για διεθνή συνέδρια που διεξάγονται σε διάφορες πόλεις κάθε χρόνο. Οι θεματικές ενότητες της Συνάντησης θα εστιάσουν στη δημιουργικότητα (τακτικές μάρκετινγκ, εκδηλώσεις, διοργανώσεις), το ΦΠΑ, την εξεύρεση χορηγιών, τις νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία των συνεδρίων, τα πράσινα συνέδρια και την πιστοποίησή τους, τις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματιών και φοιτητών, καθώς και σε ευρηματικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων για ανάκαμψη σε περιόδους κρίσης.

Στο ICCA Joint 4-Chapter Summit 2013 συμμετέχουν επαγγελματίες Οργανωτές Συνεδρίων (PCO’s), γραφεία συνεδρίων (Convention & Visitors Bureaus), συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της συνεδριακής βιομηχανίας οι οποίοι κατέχουν ρόλους – κλειδιά για την ανάδειξη πόλεων ως σημαντικών συνεδριακών και τουριστικών προορισμών. Στη Συνάντηση μπορεί να παραστεί επίσης και περιορισμένος αριθμός μη μελών της Ένωσης, καθώς επίσης φοιτητές και μέλη των MPI, SITE, PCMA, IAPCOπου επιθυμούν να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν χρήσιμες συμβουλές και απόψεις με συναδέλφους από την ICCA.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ICCA Mediterranean Chapter, κα. Μιράντα Ιωάννου«Το ICCA Joint 4-Chapter Summit 2013  είναι μια ευκαιρία για την έναρξη μιας σειράς από σημαντικές δράσεις, που στοχεύουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αντίκτυπο της βιομηχανίας MICE για τους πολιτικούς και ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου».

«Έχουμε την πλήρη υποστήριξη της βιομηχανίας, της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Συνάντησης και να αναδείξουμε την πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους επαγγελματίες της συνεδριακής αγοράς», δήλωσε κατά την 28η PHILOXENIA ο πρόεδρος του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCVB) κ. Γιάννης Ασλάνης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε το γεγονός αυτό στην πόλη μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στην προώθησή του», επεσήμανε η κα. Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Artion Conferences & Events που συνέταξε το φάκελο της διεκδίκησης για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το TCVB για την πρόσκληση της συγκεκριμένης Συνάντησης στην πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδαhttp://iccamedchapter.wix.com/icca4cs.