Ανοίγει η αυλαία για το Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |30.08.2017

Ανοίγει η αυλαία για το Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας
και Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

Ανοίγει αύριο η αυλαία για το Διεθνές Συνέδριο ICEIRD 2017, τη 10η συνεχή διοργάνωση του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ερευνητικού του κέντρου, του Κέντρου Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), που επικεντρώνεται στην Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί για να παρουσιάσουν πώς η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις επιχειρήσεις μπορεί να μετατρέψει τη γνώση σε προϊόν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αποφέροντας οικονομική ανάπτυξη.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων θα είναι ο Καθ. Paul L. Latreille, Αν. Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Μεγάλη Βρετανία, ο Dr Vladimir Šucha, Γεν. Διευθυντής του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) στην ΕΕ,  η Καθ. Lene Foss στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας – UiT του Πανεπιστημίου της Αρκτικής στη Νορβηγία, καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Τεχνολογίας Πανεπιστημίων (AUTM) και Ανώτερη Συνεργάτης στο Γραφείο Αδειοδότησης Τεχνολογίας (OTL) από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ κα Mary Albertson.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας από διεθνείς συλλόγους, την ακαδημαϊκή κοινότητα, δημόσιους και κυβερνητικούς φορείς από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστούν 100 εργασίες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 10 εξειδικευμένα workshop και μία στρογγυλή τράπεζα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.iceird.eu ή να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στα τηλ. 2310257813 (γραμμή συνεδρίου), 2310272275 και e-mail contact@iceird.eu.

 

CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College είναι Ακαδημαϊκή Σχολή (Faculty) του βρετανικού πανεπιστημίου και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το Πανεπιστήμιο του Sheffield είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα κρατικά Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Στις παγκόσμιες κατατάξεις βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (26º στην Ευρώπη, 82º στον κόσμο (QS Rankings 2018), ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγονται 6 νομπελίστες.

Το International Faculty CITY College προσφέρει πτυχιακά προγράμματα (Bachelors) και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Masters) στους τομείς των Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας και της Αγγλικής Φιλολογίας. Εκτός από την Θεσσαλονίκη προσφέρει ακαδημαϊκά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Sheffield και στην Σόφια (Βουλγαρία), Βελιγράδι (Σερβία), Βουκουρέστι (Ρουμανία) Κίεβο (Ουκρανία), Γερεβάν (Αρμενία) και Τμπιλίσι (Γεωργία).
www.citycollege.sheffield.eu
 
Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC)

Το 2003 το ∆ιεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, ίδρυσε το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC), ένα διεθνές, μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και διεξάγει θεωρητική και εφαρμοσμένη έρευνα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
www.seerc.org